Autófóliázás

Az autóüveg fólia tisztítása,karbantartása.

A karcolásálló réteg lehetővé teszi a teljes száradás után történő karcolásmentes ablaktisztítást. Az autóüveg fólia semmilyen karbantartást nem igényelnek. Figyelmet mindössze tisztítási módjuk igényel. A fóliázott üvegeket csiszolószemcséket nem tartalmazó, hagyományos ablaktisztító szerekkel tisztíthatók (mosószeres víz, puha rongy, gumi vízlehúzó). Kerüljük a durva rongyokat, a dörzsiket és az újságpapírt, ezek maradandó sérüléseket tehetnek a fóliában. Az üvegfólia feleslegessé válása esetén az üvegfelületről sérülésmentesem eltávolítható, melyet szakműhelyünkben természetesen elvállalunk. A szakszerűen ragasztott fólia kritikus időszaka – a sérülések szempontjából – kültéri hőmérséklettől függően az első 2-5 nap, mely időszakban az autóüveg fóliát húzó- nyomó igénybevétel nem érheti, a ragasztóanyag kötése miatt. Ebben az időszakban autók esetén az ablakokat lehúzni, tisztítani nem szabad.
CAM00105Ford Mustang autófóliázás

Az autóüveg fólia tisztítása és karbantartása

autóüveg fólia tisztításaAz autóüveg fólia tisztítása és karbantartása nem nagy ördöngösség, pár egyszerű szabály betartásával hosszú éveken át élvezhetjük majd a fólia előnyeit.

Egyre többen döntenek az autóüveg fóliázás mellett, hiszen ezzel nem csak sokkal elegánsabbá válik a jármű, hanem komfortosabb is lesz. Azonban sokan attól tartanak, hogy az autóüveg fólia tisztítása különleges vegyszereket és eszközöket igényel, pedig ez egyáltalán nincs így. Az autóüveg fólia karbantartása – ami tulajdonképpen csak a tisztításból áll – semmivel sem bonyolultabb, mint a fóliával nem rendelkező autóüvegeké. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy hogyan érdemes hozzáfogni a feladathoz!

Az autóüveg fólia tisztítására néhány szabály van, amik betartásával nem tehetünk semmilyen kárt a fóliában, így az hosszú éveken át fog szolgálni minket. Egyrészt fontos, hogy ne használjunk hozzá súrolószert, illetve kerüljük a dörzsis szivacsok használatát, ugyanis ezek kárt tehetnek a felületében. Válasszunk hagyományos ablaktisztító folyadékot, ami nem szemcsés, nem tartalmaz alkoholt és nincs benne oldószer! Az autóüveg fólia tisztítás során ezt egy puha ronggyal vigyük fel a felületre és törölgessük át vele fentről lefelé, amíg foltmentessé nem válik. Ezután bő vízzel mossuk le az ablakokat, és hagyjuk megszáradni a járművet!

Az autóüveg fólia tisztítással néhány napot érdemes várni a fólia felhelyezése után, mert szükség van egy kis időre a ragasztó megkötéséhez. Ezen idő alatt célszerű az ablakok mozgatását és a tisztítást kerülni.

Ahogyan a fentiekből is látható, az autóüveg fólia tisztítása nem nagy ördöngösség, egyéb karbantartásra pedig nincs szükség. A fólia használata viszont csökkenti a jármű fogyasztását és növeli a komfortot, valamint hozzájárul az elegáns megjelenéshez is. Amennyiben Ön is szeretné kihasználni ezeket az előnyöket, forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ránk a fólia szakszerű felhelyezését! Ha további kérdése van, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a megadott elérhetőségeink bármelyikén!